• 1.
  • 13
  • 111
  • 10
  • 3
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • eskuvo

OC-MUV/2-2021- 5775 Pályázat

EKF 2023 2

 

Balatonpart retro értékeinek integrálása, beépítése a művészet eszközeivel a XXI. századi modern világba

 

A Nereus Park Hotel  Kft. sikeres pályázata, a projekt fejlesztési elképzelési hozzájárulnak a Veszprém-Balaton 2023 EKF régió közösségi életéhez, a kreatív-kulturális szektor fejlődéséhez, a kulturális kínálat sokszínűségéhez, a Balaton térség szellemi és esztétikai megújulásához. Ezen túlmenően pedig minden tekintetben illeszkedik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program (VEB2023 EKF program) prioritásaihoz, annak sikerét és céljait szolgálja.

Pályázati programunk elindulásával olyan rendezvények, programok, projektek és fejlesztések megvalósulását szeretnénk előmozdítani, amelyek a kulturális alapellátás fejlődését szolgálják, gazdagítják az EKF-régió kulturális életét, az EKF-projekt programkínálatát, valamint hozzájárulnak a Veszprém-Balatoni régió kultúrájának megismertetéséhez, és ezen keresztül a magyar kultúra pozíciójának és színvonalának megerősítéséhez a közös európai színtéren.

A projekt tervezői oldalán elsősorban az építő-, a formatervező- és a multimédia-művészeti szakemberek interdiszciplináris együttműködéséből fakadó kreatív ötlettervek születtek, amelyet turizmus-vendéglátás területen jártas szakemberek támogatnak szakértői tevékenységükkel. A projektben résztvevők többek között újratervezték  a Nereus Park Hotel területén található Lábasházat, mint közösségi teret, az ott található strandbútorokat pedig új formában és új funkciókkal képzelték el. A projekt célja az volt, hogy a bevont szakemberek kollaborációja által 6 db olyan kreatív ötletterv készüljön el, amely képes lesz bemutatni, hogy a 365 napon keresztüli Balatoni környezet meg tud újulni és a pályázat végeredménye vizuálisan iránymutató lehet a XXI. századi balatoni épített és természeti környezete harmonikusabb jövőképéhez. (A pályázó helyszíne jelenleg számos elemében retró életérzésű környezeti és épített adottságú terület).

A projektben együtt alkotó kreatívipari szereplők egyedülálló kísérleti gondolat mentén a térhasználat az év 365 napján keresztüli lehetőségeit boncolgatták, az EKF szezonalitást csökkentő céljait (Balaton 365 projekt) szem előtt tartó módon. A különböző művészeti területek együttműködéséből fakadó sokszínűség erősíti a projektcélok elérésében rejlő innovációs potenciált. Utóbbi jelenséget erősíti, hogy a szakma jeles képviselői ugyanarra a kérdésre eltérő megoldásokkal tudnak reflektálni, mely által garantáltan unikális végtermékekre számíthatunk, melyek sablonos megoldások helyett valós, közösségépítő erejű gondolatokat fogalmaznak meg.

A pályázat mindazon változások tekintetében úttörő szeretne lenni, amelyek elő tudják segíteni, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa balatoni térségében azokat az esztétikai és szellemi inspirációs változásokat, amelyek 2023-ra és az azt követő évekre évtizedekre meghatározóak tudnak lenni. A meghatározó szerepkörön azt a stakeholder-típusú iránymutatást érti a Pályázó, amely képes más dimenzióba helyezni és pozitív nemzetközi normák közé helyezni a méltatlanul kizsákmányolt (szellemiekben és esztétikában is, nemcsak a gazdasági erőforrások tekintetében többek között) Balaton-térséget.

A változás tágabb dimenziós értéke, hogy a Balaton-térség szellemi és esztétikai fejlődésében nyomot kíván hagyni. A pályázatban leírt Lábasház-újratervezés a közeljövőben egy új, különleges kulturális rendezvényhelyszín létrehozását segíti elő, mely télen-nyáron működtethető. Ezt erősítik a szabadtéri bútorok is. Tervezéskor a szakemberek szem előtt tartják az anyaghasználatra (újrahasznosított, környezetbarát) és az épületgépészeti megoldások energiatakarékos jellegére vonatkozó zöld megoldásokat. Az időjárás szélsőségeit jól viselő anyaghasználat elősegíti a környezetbe illeszkedést, a környezetvédelmi elvárásokat maximálisan figyelembe véve. A gazdasági fenntarthatóságot erősíti az új kínálat megjelenése, mely növeli a versenyképességet és több vendéget vonz, így hozzájárul a helyi turisztikai adóbevétel növeléséhez. Az építészeti tervezés felhívja a figyelmet a körforgásos működésű, fenntartható életmód és gazdaság lehetőségeire.

 balaton365

 

Hírlevél

Szolgáltatásaink

Büfé, drinkbár ikon etterem ikon foci ikon grill ikon gyermekmedence ikon jatszoter ikon kerekparberles ikon kikoto ikon strand ikon parkolo ikon pingpong ikon strandroplabda ikon szallas

ikon szepkartya ikon wifi ikon nofishing ikon nopets

 

 

Partnereink

Szépkártya

Pannon Egyetem

Booking.com

 

 

 

 

 

Hírlevél

Szolgáltatásaink

Büfé, drinkbár ikon etterem ikon foci ikon grill ikon gyermekmedence ikon jatszoter ikon kerekparberles

ikon kikoto ikon strand ikon parkolo ikon pingpong ikon strandroplabda ikon szallas ikon szepkartya

ikon wifi ikon nofishing ikon nopets

 

 

Partnereink

Szépkártya

Pannon Egyetem

Balaton Best

Booking.com